top of page

HADİ ŞİMDİ YAP!


Yeni yıl kapıda belirmeye başlamışken çekmeceleri dökmenin vakti gelmedi mi? Bu sene başında vermeyi hedeflediğiniz o 10 kiloyu verebildiniz mi? Ya da kendinize yeni bir hobi edinecektiniz noldu o iş? Düşünceli şekilde ekrana bakıyorsanız sizde çoğunluğun arasındasınız maalesef. Peki azınlık tarafta olan ve kafasında oldurmak istediği şeyleri bir şekilde olduran kesim nasıl beceriyor bu işi? Niçin isteklerimizle yaptıklarımızı tam olarak aynı çerçevede göremiyoruz. Çünkü içimizde "atalet" denilen çöreklenmiş acayip bir enerji var.

“Atalet” kelimesi güçlü bir zehir.

Peki bu ataleti yenmek için ne yapmalı?


Bir sürü motivasyon tekniği yöntemi mevcut elbette ancak kendi adıma konuşacak olursam bir teknik kullanarak yapay bir motivasyon fitili ateşlemek, ben de havai fişek etkisi yaratıyor. Sürdürülebilir bir etki yaratmak için aklınızdaki her ne ise, hemen başlamak o sürece daha kolay giriş yapmanızı sağlıyor.

Aldığımız kararların planlama safhasının uzaması bizi sürecin içine bir türlü çekemiyor. Oysaki gerek kişisel kararlarımızda gerek iş hayatında yapılacaklar listesinde hızlıca bir önceliklendirme ve gereklilikler listesi ile işe başlamak, bizi uzun uzadıya detaylıca düşünen insana göre daha hızlı yol aldırır.

Hemen örnekleyecek olursak, bir toplantıdasınız ve bir konuyla alakalı birine danışmanız gereken ufak bir detay var. Genelde ne yapmaktayız? Toplantı notuna ekleyip, bir sonraki toplantıya kadar sorma kararı alıyoruz. Halbuki sadece ufak bir detaydı ve aslında şartlar telefon açıp sorabileceğiniz kadar uygundu. Bu küçük detayları erteleme hastalığımız yüzünden sürekli bir şeylerle çok meşgul oluyor ve bir türlü bitiremediğimiz işlerimizden dert yanıyoruz. Kişisel hedeflerimizde de mesela bir türlü tiyatroya gidemediğinizden yakınıyorsunuz. Bu yakınmanız için kurduğunuz cümleler ve harcadığınız zamanda aslında tek yapacağınız internette etkinlik takvimlerine bakıp ilk uygun zamandaki bileti almaktı. Ama siz yakınmayı tercih ettiniz. Bunun gibi hemen yapmayıp şikayetlendiğimiz öyle çok konu var ki...


Bence bu seneki mottonuz yapılması gereken yahut yapmayı istediğiniz tüm işlerde "hadi şimdi yap o zaman!" diyerek bahaneye vakit ayırmanıza fırsat bırakmadan aksiyona geçmek olsun.


Bir tanecik hayatımız ve elimizde kısıtlı zamanımız var, yapmak istediklerimiz yapabildiklerimizden çok çok daha fazla. O halde hadi şimdi yapalım o zaman :)


Sevgiler,


Ebru Keser Kayrak

30 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page