top of page

Koçluk Tekniği: İç ses farkındalığı



Merhaba, size koçluk tekniği olarak da kullanılan “İç Ses Farkındalığı” tekniğinden bahsetmek istiyorum. Kendimiz ve hayatımızla ilgili kararlar verirken iç sesimiz bizi bazen farkında olmadan sabote eder.

📌Sen zaten yapamazsın, sen tembelsin, bu iş olmaz, şansın yok ki senin, kim becerebilmiş de sen yapacaksın...Bu sözler tanıdık geldi mi size de? İç sesimiz bizim kendi imajımızı ve kendimize olan bakış açımızı belirler. Kendimizi gördüğümüz yer ise yaptığımız işlerdeki performansımızı etkiler. Performansımızın sonuçları da iç sesimizi besler. Yani siz kendinize sürekli beceremezsin dedikçe kendi imajınız beceriksiz biri olduğunuz şeklinde sürekli size iç sesiniz tarafından fısıldanır bu da yaptınız işlerin performansını etkiler ve ilk tökezlemenizde iç sesiniz ben sana demedim mi beceremezsin işte diye beslenir.

📌Ne yapacağız o halde? İç sesimizi olumlu cümleler söylemesi için eğiteceğiz. Sen bir şekilde halledersin diyen bir iç ses emin olun performansınızı pozitif olarak etkileyecek 👌🏻


Ebru Keser Kayrak

45 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page