top of page

Yeni Yil Kararlari


Yıllık performans görüşmelerinin yaklaştığı bu günlerde bildiğiniz gibi kurumlar kendi yıllık hedeflerini de belirler. Çalışanlarına da şirket hedeflerine paralel olacak şekilde hedefler belirler ki şirketle aynı doğrultuda çalışmalar sergilesinler. Dışarıdan bakıldığında olması gereken yapı bu diye düşünebilirsiniz. Ancak size de bir şeyler yapay ve eksik gelmiyor mu?


Yönetici gözüyle düşününce karşınızda tüm yılını gözden geçirdiğiniz ve yeni yılda neler yapması gerektiğini söylediğiniz çalışanınız oturuyor. Yine düşününce bu çalışanınız yılın büyük bir zaman diliminde ofiste olacak. Peki acaba sordunuz mu çalışanınızın kendisiyle ilgili koymak istediği kişisel hedefleri neler? Kendi için neleri başarmak istiyor? Hangi konuda çok mutlu olmak istiyor?

"Birine insani olarak en yakınlaştığımız an o kişinin hayallerini dinlediğimiz andır..."


Belki de size de ilham olabilecek kişisel hedefleri olan birinden bihaber şekilde şirket hedeflerine birlikte koşacaksınız.


Yaşadığımız her an kıymetli o sebeple gözden geçirmeli, ihtiyaçları tespit etmeli, hedefler belirlemeli, düşünmeli, ölçmeli ancak çalışanlarınızın hayatı işten ibaret olmadığı için bence yıllık değerlendirme yaparken çalışanınızın kendi hedeflerine, hayallerine, kişisel olarak neleri başarmak istediğine de odaklanın. Çünkü bu süreç işi kurumsal bir formalite olmaktan çıkarıp, kişinin hem sosyal anlamda hem iş anlamında nerede olduğuna, daha iyisi için neler yapması gerektiğine odaklanmasına yardımcı olacaktır.


Emin olun çalışanınıza verdiğiniz şirket hedefine de daha fazla sahip çıkmasını sağlayacaksınız.

Hem kurumsal hem kişisel anlamda çok verimli bir yıl diliyorum.

İyi seneler :)


Ebru Keser Kayrak

5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page