top of page

NE ÜRETTİN BUGÜN?


Bugünü de bitirmek üzereyiz (ortalama mesai saatlerine göre). Gün biterken kendinize hiç, bugün ortaya ne çıkarttım diye soruyor musunuz?

Bu aralar insanların sıklıkla üretmediğine takılıyorum. Üretim deyince aklınıza fabrikadan çıkmış bir mamul gelmesin. Word, excellerin içinde kaybolup, günü kapatırken elimizde bugünü dünden farklı kılan ne kalıyor?

Yani yaşamınız boyunca kendi potansiyelinizi kullanarak bir gününüze katma değer sağlayabildiniz mi?

Masa başında harcadığınız saatlerde zamanı doğru yönetip, kendi işinizle ilgili yeni fikirler ortaya çıkardınız mı? İş arkadaşlarınıza öğrendiğiniz bir metodu aktarıp onlara da öğrettiniz mi? Yeni bir makale, yazı okuyup o konuyla ilgili kafanızda şimşekler çaktı mı?


Yaşamdaki amacımız aslında bize verilmiş binada yeni yeni pencereler açmak. Bunu sağlayabilmek ve yeni manzaralar görebilmek için bir önceki günümüzden farklı bir şeyler yapmamız gerekiyor.


Gittikçe dijitalleşen dünyada kendimize yeni bir bilgi katmak çok daha kolay. Elde ettiğimiz bilgilerimizi, becerilerimizle birleştirerek neler üretebiliriz hadi buna odaklanalım.


Sadece iş yerinde çalışan insanlar için de değil, evde denenmiş yeni bir tarif, komşuna öğretilmiş bir dantel motifi de bu üretime dahil.


Örneğin; kitaplarla çok ilgilisiniz, neden çalıştığınız yerde bir kitap kulübü kurmayasınız. Yada finans ilgi alanınızsa doğru yatırım tavsiyelerini iş yerinde bir bilirkişiden dinleyip öğrenseniz veya ekonomik anlamda nasıl tasarruf sağlanır püf nokta ve yöntemleri paylaşacağınız bir siteniz olsa. Bitkilerle ilgiliyseniz sukkulent çoğaltıp üretin mesela. Yahut yazmayı çok seviyorsanız yazılarınızı hikayeleştirmeyi deneyin.


İş yerinde şu anda yaptığınız işi başkalarına fayda sağlayacak bir düzlem içerisinde tutmaya çalışarak bu bilgimle kendim için, çevrem için ne üretebilirim diye düşünmek bizi, bulunduğumuz yerin bilincinde tutmaya yarayabilir.


Herkesin birbirinden farklı penceresi olduğu düşünülürse, şirketlerde bence ayda bir gibi belli periyotlarda gönüllülük esasıyla fikir paylaşım grupları, beyin fırtınası saatleri vs. yapılabilir. Böylece hem yeni pencerelerimiz olur hem de çalıştığımız şirkete veya kendimize katma değer sağlayabilecek fikirler üretebiliriz.


Sevgilerimle,

Ebru Keser Kayrak

4 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page